Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi

Posted on

Değerli Üyelerimiz,

 

Bildiğiniz gibi Taksim Gezi Parkı’nın yerine inşa edilmesi planlanan Topçu Kışlası’nı protesto etmek için başlatılan eylemler hükümetin biber gazı ve tazyikli suyla karşılık vermesi ile haklı bir halk mücadelesine dönmüş, hükümetin hiçbir geri adım atmaması ve direnen göstericilere uyguladığı insanlık dışı saldırılar sonucunda 4 kişi ölmüş ve birçoğu ağır olmak üzere binlerce kişi de yaralanmıştır. Umarız bu yaşadığımız ağır olaylar birilerine ciddi ders olur ve Türkiye bir daha hak etmediği bu karanlık baskıları yaşamaz.

 

Bu tip halk ayaklanmalarında en büyük sorunlardan biri de bilerek ve isteyerek, kişiye ya da kamuya ait bir mal ya da ürüne zarar verme eylemi yani vandalizmdir.

 

Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde 28 Mayıs- 30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen II. İstanbul Trienal’ine yapılan çirkin saldırı da ne yazık ki böyle bir eylem sonucudur.

 

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği olarak, sanata, sanatçıya, sanat kurumlarına yapılan her türlü baskıyı, saldırıyı kınıyoruz.

 

Bedri Baykam

Unesco AIAP Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği

Başkan

Yönetim Kurulu

Bahri Genç

Tijen Şikar

Turan Büyükkahraman

Murat Havan

Ekin Onat von Merhart

Nebahat Karyağdı

Bir cevap yazın